Кметът на село Конарско, община Якоруда, е задържан за  незаконен

...
Кметът на село Конарско, община Якоруда, е задържан за  незаконен
Коментари Харесай

Задържаха кмета на благоевградско село за незаконен превоз на дървесина

Кметът на село Конарско, община Якоруда, е арестуван за  противозаконен транспорт на огромно количество - към 20 кубически метра, иглолистна строителна дървесина. Проверяват се и обектите за дърводобив, отдадени на търг на фамилната му компания, оповестява БНР.

При взаимна акция на чиновници от Регионалната дирекция по горите - Благоевград и  полицията, нощес на пътя сред село Черна Места и град Якоруда е спрян за инспекция камион, претрупан със строителна дървесина. Установено е, че камионът няма превозен билет, а транспортираният  материал - към 20 кубически метра иглолистна строителна дървесина, е без контролна горска марка. 

Камионът е благосъстоятелност на компания " Диамант Рубин " и е бил каран от  кмета на село Конарско Ахмед Ахмед, на който е наложена мярка " задържане за 24 часа ".

По неофициална информация още два камиона на компанията са превозвали дървесина, само че са били предизвестени за акцията.

Семейната компания на кмета има извоювани на търг няколко горски обекта и подписани контракти за дърводобив. В момента чиновници на РДГ и Югозападното държавно дружество правят щателна проверка  на произхода на противозаконната дървесина, както и на всички обекти, дадени на компанията за дърводобив. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР